معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در چند هفته اخیر موارد ابتلا به آنفلوانزا در حوزه سرپایی و بستری افزایشی شده است.
به گزارش وب دا، دکتر محمد دهقانی در نشست خبری بیماریهای تنفسي فصل زمستان با اشاره به اینکه آنفلوانزا فصلی هر ساله در سطح جامعه شیوع پیدا می کند و در دوران پاندمی کرونا این بیماری تحت شعاع کووید قرار داشت و شیوع آن کمتر شده بود خاطر نشان کرد: میزان مراجعه در حال حاضر به مراكز بهداشتی، درمانگاه ها و مطبها افزایشی شده و احتمال افزایش تعداد بيماران بستری بعد از دو یا سه هفته رخ می دهد.
وی با بیان اینکه بیشتر بيماران سالمند،نقص سیستم ایمنی،دچار عوارض سنگین بیماری آنفلوانزا می شوند،گفت: در حال حاضر نگرانی برای بیماری کرونا وجود ندارد ولی این موضوع به معنای بی اهمیتی بیماری آنفلوانزا نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آمار ابتلا به نوع شدید بیماری محدود به شهر و کشور ما نیست،گفت: وجود آلودگی هوا به همراه شیوع آنفلوانزا زمینه بدحالی بيماران را فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه بهترین زمان واکسیناسیون اواخر تابستان بوده است اما در حال حاضر کودکان و مادران باردار یا سالمندان نیز میتوانند واکسینه شوند،گفت: فاصله گذاری اجتماعی، رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی راهکار کنترل شیوع بیماری آنفلوانزا است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خوشبختانه دارو کنترل ویروس به اندازه کافی در دسترس است، تاکید کرد: عموم مردم در صورت ابتلا به بیماری ضمن اجتناب از مراجعه مستقیم به بیمارستان ها، برای پیگیری درمان به نزدیکترین درمانگاه و یا مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
دکتر دهقانی اظهار کرد: بیمارستانهای خصوصی و خیریه ملزم به پذیرش بيماران تنفسی و داخلی هستند و در صورتی که بیمارستانی از این کار ممانعت کند ضمت تذکر احتمال کاهش اعتباربخشی بیمارستان خواهد بود.
وی با بیان اینکه سامانه 190 کشوری آماده بررسی شکایات و انتقادات مردمی در خصوص نحوه خدمت رسانی به بیماران تنفسی است اظهار کرد: با دستور رئیس دانشگاه تیم نظارتی از پذیرش و بستری بيماران تنفسي در بیمارستان های خصوصی و خیریه به بیمارستان ها اعزام می شوند تا روند خدمت رسانی رصد شود.